Logga in

Soprum

Soprum, sophantering, återvinning etc.

Vi har vad som kallas utökad källsortering, vilket innebär att vi har pappersinsamling, glasåtervinning, komposterbara sopor, plast, metall och brännbara sopor, wellpapp, lampor, förpackningar, tidningar och batterier.

Övrigt avfall (Grovsopor, Byggavfall, Möbler o dyl) ansvarar respektive lägenhetsinnehavare för att det sorteras och inlämnas på rätt ställe.

Observera att det råder totalförbud mot att slänga flytande saker i sopkärlen, vi riskerar straffavgifter från kommunen och dyra kostnader för rengöring av golv.

Komposterbara sopor är t.ex. matrester, grönsaksskal, frukt, ägg, skaldjur, kaffe- och tesump med filter eller påsar, krukväxter med jord, snittblommor, ofärgat hushållspapper och ofärgade servetter. Dambindor, blöjor och fimpar läggs i kärlet för brännbart.

Brännbara sopor är t.ex. , grova köttben, godispapper, cellplastbyttor för kött fisk etc, tops, kuvert med lim och fönster, blöjor, fimpar, bindor, damm och dammsugarpåsar, porslin och keramik, snus, fimpar, genomfärgat papper om det inte är förpackningar.

Metall är t.ex. rena konservburkar, kaviartuber, metall lock till glasburkar, metallfolie t.ex. runt vinflaskor, kapsyler etc.

Plast är t.ex. dunkar, burkar schampoflaskor, yoghurtburkar, plastbestick och plastmuggar, margarinförpackningar, plastpåsar, cellplast etc.

Glödlampor och batterier läggs i speciella lådor även lågenergilampor.

Glasåtervinning. Dessa töms en gång per månad. OBSERVERA ej porslin och keramik, vilket går som brännbart.

Förpackningar såsom mjölkkartonger, tvättmedelspaket, vadderade kuvert, äggkartonger etc. läggs i särskild behållare.

Tidningspapper läggs i särskild behållare. Kartong, wellpapp och andra förpackningar får ej läggas där.

Grovsopor såsom spisar, kylskåp, stora kartonger, madrasser, byggmaterial etc är du skyldig att själv frakta bort.(kommunens återvinningscentral)

Farligt avfall t.ex. färg, medicin, kemikalier, kvicksilvertermometrar lämnas till kommunens återvinningscentral av var och en.

Elektronik t.ex. tv, datorer, kaffebryggare, hushållsmaskiner etc lämnar du till kommunens återvinningscentral.

Sopcontainer uppställs på gården en till två gånger per år, då finns möjlighet att slänga mindre grovavfall som du vill bli av med. OBSERVERA att du INTE får ställa/förvara något i källargångar eller på vinden utanför förråden.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.