Logga in

Tvättstuga

Tvättstuga, tork- och mangelrum

Tvättstugan bokas på en lista utanför, vilken ligger till grund för debitering på nästkommande avgiftssavi. Varje tvätt-tid kostar 25 kronor. Du kan tvätta alla dagar i veckan 7-12, 12-16, 16-19, 19-22. Mellan kl 22.00 till 07.00 är strömmen bruten, dock ej för torkrummet.

OBS: Det är ej tillåtet att tvätta på annans bokade tvätt-tid, även om tvättstugan ej används, utan tillåtelse från den som är bokad på tiden. Det spelar alltså ingen roll om den som har bokat tiden kommer senare.

Det är ej tillåtet att boka dubbla kvällstider.

Det är ej tillåtet att boka mer än två nya tvätt-tider i taget.

I tvättstugan finns tre moderna helautomatiska maskiner som är lågcentrifugerande, vilket innebär att det lönar sig tidsmässigt att använda centrifugen. Centrifugerar du tvätten sparas också energi såväl i torkrum som tumlare och skåp.

Den stora maskinen -12 kg tvätt- är tänkt endast för grovtvätt som mattor etc och stora tvättar. Använd den därför inte till mindre tvättar med tanke på energiförbrukningen.

Torktumlaren och torkskåpet skall vara tömda när tvätt-tiden är slut.

Efter varje tvätt är du skyldig att rensa filtret i torktumlaren, torka av tvättmaskiner utvändigt och torkskåp invändigt.

Du som har sista tvätt-tiden för dagen (19-22) är skyldig att spola golvet med slangen och torka golvet med skrapan.

I torkrummet får tvätten hänga längst till kl 08.00 dagen efter att du tvättat. Därefter läggs tvätten i en låda i mangelrummet för att efter en tid slängas. Torka av golvet i torkrummet innan du börjar hänga tvätten.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.