Logga in

Hundar, katter och zebror på Brf Ydal

Även om inte alla av oss har en hund eller katt här på Brf Ydal är vi många som gillar hundar och katter och tycker att det är trevligt att se och umgås med dem när de är ute på gården med sin husse eller matte.

Men…

Det är inte så trevligt när de uträttar sina behov på gräsmattan framför huset där vi också gärna vill samlas och äta mat eller ligga i solen. Även om husse eller matte skyndar sig att plocka upp deras bajs blir det lite kvar att få på skorna eller kläderna eller huden. Och så luktar det inte så gott. Inte heller urinen.

Sedan har vi våra små älskvärda människor som skuttar runt på gården och är nyfikna och kanske upptäcker just den bajskorven som matte eller husse råkat missa. Och kanske en nyfiken liten människa tycker att det är något att smaka på eller smörja in i ansiktet ….

Så, ni som har hund eller katt, var snälla och rasta den inte på gården framför huset. Rasta den i stället på baksidan av huset eller något annat grönområde i närheten där man inte ställer till risker för andra på samma vis. Det finns flera i närheten.

Ni får förstås ha med er lurviga familjmedlem på gården framför huset men se till så gott det går att den inte kissar eller bajsar där.

Och alla som bor här, om ni har hund eller katt eller ingetdera: Om ni ser att ett barn trots allt har fått i sig exkrement, tala om det för föräldrarna om de inte har sett det själva. Det kan faktiskt vara farligt för barnet. Riktigt farligt, till och med.

Men zebror då? Vi har aldrig haft någon här på Brf Ydal. Det vore förstås intressant. Hur som helst, vi skulle önska att man gör med sin zebra (eller något annat mindre vanligt husdjur) som man gör med sin hund eller katt.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.