Logga in

Stopp i avlopp

Stopp i avloppet

Som bostadsrättsinnehavare har vi alla ett underhållsansvar av våra lägenheter. Det är viktigt att regelbundet göra rent i brunn och vattenlås i badrum samt att aldrig slänga förbrukningsmaterial av olika slag i vare sig toalett eller handfat. Detta gäller även avlopp i kök.

Avloppet är inget sopnedkast eller anpassat för att kunna hantera olja i vasken. Vid stopp i avlopp bör ni därför omgående rensa det eller ringa efter profesionell hjälp. Viktigt att inte använda kemikalier som kan fräta hål på plaströren. Då underhållsansvaret är upp till varje enskild bostadsrättsinnehavare står inte föreningen för dessa kostnader. Mer information om detta finns att läsa i stadgarna.

Om du har totalstopp i brunn, toalett eller köksavlopp ska du kontakta styrelsen som anlitar rörmokare. Är det akut måste du omedelbart ringa efter jourhjälp, kostnaden för en jourutryckning är försumbar jämfört med att stå för en hel renovering efter en vattenskada vid oaktsamhet med vatten. Vem som står för kostnaden beror på vart felet föreligger.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.